محل تبلیغات شما
بدون شک، از شاخص های بنیادین و دیرپای فرهنگی در حیات بشری همانا دین و مذهب بوده است که در کنار آفرینش هنر و زیبایی ، توان کلام و سخنوری، قدرت ابداع و خلاقیت در علم و تکنولوژی، و سایر ویژگیهای عام و سرشتی بشر، موجب زیرساخت  و پیدایش فرهنگها و تمدنهای انسانی در جوامع مختلف شده است. ادواردساپیر در مقاله‌ای تحت عنوان دین چیست، (1928)، ضمن تفکیک دین مستقر در جوامع معینو متفاوت از اعتقاد دینی که مثل زبان و ابزار در همه‌جا عمومیت دارد، تأثیر دین رابر رفتارها و فرهنگ اجتماعات بدوی و متمدن مورد مطالعه قرار می‌دهد.او می‌گوید، مردم‌شناسان متفق‌القول هستند که اعتقاد و رفتار دینی حتی در بینساده‌ترین جوامعی که تاکنون شناخته شده است وجود دارد. ولی تأیید اینکه جامعه‌ایبدون دین دیده نشده، حتی در مورد جوامعی که ادعای بی‌دینی دارند، به قدری روشن استکه نیازی به اثبات آن نیست. ساپیر در تعریف دین می‌نویسد، دین عبارتست از کوششمداوم انسان برای یافتن راهی از خلال مشکلات و مخاطرات به سوی آرامش روحی که راه‌هایرسیدن به این آرامش برحسب فرهنگ‌ها، جوامع و حتی نسبت به افراد، بسیار متنوع است.دین عبارتست از آگاهی و ادراکی دلهره‌انگیز از ناتوانی‌ها در برابر معضلات ماوراء‌الطبیعهکه برای یک نفر بدوی یا یک نفر آشنا به علوم روز، انتظارات مختلفی را برمی‌انگیزاند.

1-    یکی از ایناعمال عبادت است که فقط در جوامع تحول یافته به پاکترین صورت، یعنی رفتارهاینوع‌دوستانه می‌رسد. در صورتیکه در جوامع ابتدائی، عبادت ممکن است نیازهای خودخواهانه‌ای باشد که برای کسانی که متعلق به گروه عبادت‌کنندهنیستند، زیان داشته باشد.  

2-    نوع دوّم اعمالدینی عبارت است از طلب نیرو یا ودیعه شفادهندگی که در صورت‌های بسیار متغیر ومتفاوت متجلی می‌شود.

3-    نوع سوم اعمالدینی، طلب یک بخشش» است و آن عبارت از به دست آوردن اشیایی است که به اعتقاد گروهدربردارندة قدرت هستند. این نوع رفتار دینی در عالی‌ترین صور خود به صورت توسل بهکنیسه و کلیسا و زیارتگاه و طیب باقی مانده است.

4-    بدون شک مهم‌ترینعمل دینی به جا آوردن مناسک است. مناسک اعمالی سمبلیک هستند که به تمامی یک جامعهتعلق دارند. به جا آوردن مناسک، جمعیت را در حالتی سرشار از هیجان فرو می‌برد،حالتی که مردم آن را نشانة جلوة خدا می‌دانند.

انتخابات مجلس و نفی اشرافیگری و رفتار قبیله ای 1-دکتر سیدمهدی آقاپور-عضو هیأت علمی دانشگاه تهران

فرهنگ پژوهی40- فرهنگ قومی، فرهنگ ملی 1- دکترسید مهدی آقاپور -عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

فرهنگ پژوهی 39- رسانه ملی،نظریه ها و راهبردها- دکترسید مهدی آقاپور عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

دین ,دینی ,جوامع ,     ,یک ,فرهنگ ,در جوامع ,است که ,به جا ,شده است ,دین عبارتست

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نمونه سوالات استخدامی رایگان ❤❤ آسمونی ❤❤ prunaqrealsu چوبین تنها تولید کننده دستگاه یخساز پولکی efbakmerktan مطالب اینترنتی Randy's blog serojamport خرید و فروش باغ ویلا در شهریار و ملارد